Kvalvika - 5 turer med Turbo

Publisert av: Troms Turlag
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  1,2 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

Parker på fergekaia på Brensholmen. Det er også mulig å parkere langs veien, dersom det er ledig plass. Om du har parkert på fergekaia, gå ca. 100-200m tilbake langs veien. I T-krysset ta til høyre og gå ytterligere 100-200m langs veien, til du ser Her starter en av 5 turer med Turbo- skilt på venstre side av veien. Her begynner turen.

Følg den gamle kjerreveien gjennom lav skog ca. 400-500m. Vær spesiellt oppmerksom på det rike og varierte fuglelivet her. Når du kommer på høyeste punkt av kjerreveien, og ser kirka på Brensholmen rett frem, ta da til høyre.

Følg godt oppgått sti, gå etterhvert på høyre side langs et gjerde, ca.400m. Snart ser du havet, og kommer først til en fin slette, perfekt for telting, og 2 nydelige små sandstrander. Flott plass for matpause, lek på strendene, avslapping.

Kodeskiltet finner du på steindelen som skiller strendene.

Husk å medbringe all drikke selv. Det er ingen vanntilgang her. Denne turen er ikke egnet for barnevogn.

Dette området er meget populært blant klatrere. På tørrversdager vil det garantert være klatrere her i området, høyt og lavt, i fjellsidene. Om dere har lyst å se på klatrerne, så følg sti vestover langs havet, i kupert terreng, ca. 300m til klatrefeltene. Ikke egnet for de minste turføtter. Husk å holde passende avstand til klatrerne.

Koordinater: 77 24 314 N, 3 84 200 E

God tur!

Husk at fuglene hekker på første del av sommeren. Vis hensyn!

Ser du søppel på din vei? Plukk det opp og ta det med til nærmeste søppeldunk.

PREMIEUTDELING: Husk å registrere turgåeren på premieutdelinga i sitt Barnas Turlag innen 15. oktober. Regler, datoer og lenker for premieutdeling blir publisert på samme side som du finner liste over alle årets turboturer i Troms: dnt.no/troms/5turermedTurbo

Slik kommer du deg dit

Annonse

Publisert av

Troms Turlag