Byfjellene i Bergen - Viggohytten

Publisert av: Bergen og Hordaland Turlag

Byfjellene i Bergen - Viggohytten

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,3 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Hele året

Hytten brant ned til grunnen i juli 2014. Etter planen skal den gjenoppbygges.

Sportsklubben Viggo ble stiftet av fotballkamerater på Nordnes 4.mai 1915. Hytten ble bygger i 1918 av noen ungdommer og ble i 1925 kjøpt av sportsklubben Viggo. Med hyttens flotte beliggenhet ble den straks alle Viggoguttenes samlingssted.
Det var stor aktivitet i hytten i 30-årene. Både styret, gubbelager og juniorene hadde møter og tilstelninger og man følte behov for utvidelse. i 1939 ble det skaffet materialer og allerede i påsken var utbygget mot øst et faktum. Krigen i 1940-45 satte imidlertidig bom stopp for videre arbeid. Hytten kom igjen i dårlig forfatning, men dugnadsånden etter krigen var stor og hytten ble igjen satt i stand.
I dag drives hytten av Viggohyttens venner som er en ideel stiftelse. Hytten er åpen for publikum hver søndag fra september til juni, hvor det selges vafler, kaffe og annen drikke. Hytten er blitt et populært turmål for beboere rundt Kanadaskogen både i Fyllingsdalen, Laksevåg og Nipedalen/Gravdal.

Viggohytten ligger flott til på Gravdalsfjellet. Flere ruter går til hytten:
Du kan gå eller kjøre opp Nordnesdalsveien hvor det ved bommen er god parkeringplass. Følg skilting forbi Nordnæs Batallions idrettsanlegg, gå via Laksevåghytten og fortsett turen med litt stigning før du når hytten.

Spelhaugen/Fyllingsdalen. Gå eller kjør videre innover og parker ved bommen. Følg skiltingen oppover veien inn til høyre og så opp i et flott skogsterreng.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Buss nr. 18 går til Barlia. Da følger du veibeskrivelsen og skilting fra Spelhaugen/Fyllingsdalen.