Rasletind - Leirungskampen - Leirungsdalen

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  23,3 km
  10 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jul - okt
Dagstur med utgangspunkt i en teltplass i Leirungsdalen. En flott tur med seks 2k topper på rad (kan utvides til syv). Panoramautsikt hele dagen.
Litt bratt oppstigning fra Leirungsdalen og her valgte jeg nok ikke den enkleste traseen. I følge andre beskrivelser kan det være enklere med oppstigning litt lengre vest. Litt snø oppe på platået (11. juli) men den bar stort sett vekten tidlig på dagen. Litt kronglete fra Vestre Kalvehøgde mot Leirungskampen og litt klyving opp, men ikke spesielt utsatt. Vanskelighetsgrad velger du selv. Steinura fra Leirungskampen ned mot bandet og Leirungsdalen krever oppmerksomhet - spesielt på slutten av en lang dag:-) Elva må krysses høyt oppe i Leirungsdalen og da blir det et par ganger (avhengig av vannføring) så par tursandaler i sekken hadde vært lurt.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Buss eller bil til Valdresflya Vandrehjem. Et par timer (5-6 km) til fots i enkelt terreng fra vandrehjemmet til leirplassen.
Annonse