Fottur i dalenes dal

Publisert av: DNT Oslo og Omegn
Annonse

Om turen

(11. juni 2019): I april gikk det ras ved Almen i Aurlandsdalen. Dette er på strekningen Sinjarheim - Vassbygdi. Arbeidet med fjellsikring er nå ferdig, og stien er ikke lenger stengt. Steinen som er revet ut ligger over stien. De løse massene skal ryddes, men intill videre må man forvente å gå gjennom ur. Turen anbefales ikke for uerfarne eller de som er dårlig til bens. Det er usikkert hvor lenge oppryddingen vil pågå. Sjekk her for oppdatert informasjon: https://www.dntoslo.no/artikler/nyheter/17148-opprydding-etter-raset-i-aurlandsdalen/

En av de vakreste dalene i Norge påstår noen. I sommer går du selv turen gjennom, og sier deg enig eller uenig. Denne dalenes dal var i sin tid hovedferdselsåren mellom Aurlandsvangen og Hol, mellom Østlandet og Vestlandet.

Første dag går fra Finse over Sankt Pål i Hallingskarvet nasjonalpark til Geiterygghytta. Dette er turens tøffeste etappe ettersom den går over høyfjellet. Den neste dagen tar deg fra øverst i den vakre Aurlandsdalen forbi Steinbergdal-hytta hvor du kan ta en rast før du går videre til Østerbø. Siste dag går du på bratte og kronglete, men fine stier ned det ville og vakre dalføret, forbi legendariske steder som Bjønnstigsvarden og Sinjarheim, til Vassbygdi.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Bergensbanen til Finse, buss fra Vassbygdi til Flåm, Flåmsbanen tilbake

Varsel

Annonse