Nebbesheia

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,1 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Mai - sep
Nebbesheia ligger i det gamle militærområdet på Hysnes. Det er en flott tur langs en steinsatt vei opp til de gamle militærstillingene. Veien ble bygd i 1896 og er ingeniørkunst i beste klasse.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Utgangspunktet for turen er fra parkeringsplassen ved hurtigbåthavna i Hasselvika og ved Noris-bygget. Herifra går du ca. 60 meter oppover bakken til du finner turveien. Veien starter på oversiden av Naustvollan (Vollmesterboligen). Følg veien videre hele veien til toppen til kanonstillingen. Her dreier du til høyre og følger veien til et utkikkstårn. Her finner du posten. Tilbaketuren kan man legge om Guri Kunna ved Hysnes Helsefort. Når du på retur fra posten kommer til kanonstililngen dreier du første til høyre i neste "kryss" og fortsetter ned til helsefortet. Videre følger du da gangveien mot havna igjen.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.
Annonse