Tonstad - Øksendal, Skogstur

Publisert av privatperson

Tonstad - Øksendal, Skogstur

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  19,7 km
  5 timer
  En vei
 • Sesong
  Apr - nov
Det meste av turen foregår i skogen og er skjermet for vær og vind. Unntaket er en liten strekning på toppen mellom Tonstad og Ovedal. Er det mye vind så kan det være en fordel å gå slik at man får vinden i ryggen på denne strekningen.
Denne turen foregår på to stier og en grusveg. Det er på:
-Deler av Ovedalsstien (Tonstad - Ovedal), Beskrivelse av stien i link under.
-Grusveg fra Ovedal til Øksendal.
-"Påstvegen" (Gamal veg mellom Øksendal og Tonstad). Denne vegen (stien) er nå merka frå Øksendal (øvst i Novet, 500m forbi brua) til Tonstad. Vegen blei i si tid brukt blant anna til framføring av post når Sirdalsvatnet ikkje var framkommeleg, vår og haust. Langs denne vegen gjekk også, i tida 1896 - 1922, ein telefonledning eigd av Flekkefjord telefonselskap. (denne infoen om Påstvegen er kopiert fra oppslagstavla ved starten av stigen på Tonstad.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Det vanligste utgangspunktet er Friluftsanlegget på Tonstad. Her er det en fin liten parkeringsplass. Alternativt kan man gå fra Tonstad sentrum.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.