Hopen - Litlneset

Legg til huskeliste
Annonse

En flott vårtur da med start i Hopen. I mai og juni blåser det ofte fra nordøst så da får du medvind. Det meste av padlingen foregår i naturreservatet Aunvågen. Her er det svært godt skjermet i et område med mye oter og ørn. 

Før du kommer til Aunvågen passerer du ei gangbru og under veien som går mot Veiholmen. Det kan være noe strøm und...

Adkomst med egen bil

På Hopen ligger kommunesenteret på Smøla. Stedet har kjøpesenter, hall og kunstgressbane. Startstedet ligger en halv kilometer nord for kommunesenteret, på veien mot Veiholmen. Det er fint å sette ut kajakken fra brygga til Hopen Brygge. Der kan du også parkere. Hopen Brygge tilbyr matservering og overnatting. Smøla kajakk tilbyr utleie av kajakk og kan bringe kajakker til Hopen Brygge. Det er selvsagt mulig å ta denne turen fra Lillenes rorbuer. Det er mulig å parkere ved rorbuene. Utsettsted er fra flytebrygge. Vannslange er tilgjengelig. 

Litlneset er omkranset av holmer og skjær og ligger midt mellom to flotte våger. Den mot vest, Skjølvågen, er mest spennende. Det er også et ørnereir der inne. Obs! Ikke gå iland i nærheten av reiret. I april og frem til 17. mai bør en ikke være i nærheten med kajakk. Ørna kan bli skremt vekk fra reiret slik at ungen fryser ihjel. Rett nord har du Monsøya, en samling små øyer med trange kanaler. Behagelig rute for nybegynnere når det fint vær.

Adkomst med kollektivtransport

Det er ok busstilbud mellom Edøya og Hopen som går på østsiden av øya. Det går sjeldnere buss til Lillenes rorbuer. For ruteoversikt, last ned appen til fram. 

Annonse