Hana. Tilrettelagt tur nr. 1 i Sandnes

Publisert av: Stavanger Turistforening
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,4 km
  1 time, 30 minutter
  En vei
 • Sesong
  Hele året
Flott utsiktstur gjennom idylliske Roviksveien.
Start gjerne ved P-plass ved Hana kirke. Derfra følger du Rovikveien nedover mot Daleveien og senere ut Gandsfjorden.
Sett av tid til å nyte utsikten i øverste del av turen. Herfra ser du over fjorden til Trones og Varatun. Roviksveien fører deg langs gamle villaer og frodige hager. I enden av bakken svinger du til høyre og går så ut fjorden. I løpet av turen langs Gandsfjorden vil du passere flere båthavner og Sjøspeideren i Sandnes. Det fin utsikt til Lifjell og bymarka før veien runder svingen mot Aspervika og oppover i Åsveien. En motbakke tar deg opp igjen til Hana Kirke.
Ved kirken finnes en gapahuk, ta gjerne en avstikker til denne. På nordsiden er det en opparbeidet sti inn i skogen ca 50 m før innkjørsel til kirken.

Turen er ca 2.4 km

Turen er en av flere sentrumsnære turløyper i Sandnes som valgt ut med tanke på at også de som sitter i rullestol eller kommer med barnevogn skal kunne gjennomføre turen. Detaljer om stigningsgrad på turen og underlag finner du på tilgjengelighet.no. Turene er ikke merket så husk å ta med utskrift av kartet eller en smarttelefon. Turene er bestemt i samarbeid mellom Sandnes kommune, Stavanger Turistforening og Rådet for personer med nedsatt funksjonsgrad.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør langs Gandsfjorden til Aspervika, kjør ca 300 m innover og på høyre hånd vil du få Kirken, og p-plass. P-plass for HC plasser ved kirken.
Turen har flere utgangspunkter.
Annonse