Topp tur til Havern

Publisert av privatperson

Topp tur til Havern

Vi var to voksne karer som tok turen til Havern. Turen starter noe flatt før stigningen på omtrent 400 h.m går rett opp til Lillehavern-platået. Denne føste delen her bærer preg av mye stigning hvor du omtrent kan stå oppreist og holde hendene i gresset, så det er rimelig bratt. Men det går stier på kryss og tvers opp gjennom fjellsiden. Så ta tiden du trenger og ikke slit deg ut på denne første delen. Oppe på platået er det kupert stigning, men den oppleves som mer overkommelig. Når du nærmer deg toppen kommer ett parti hvor du går oppe på og vedsiden av eggen på vei ut til toppen. Her bør du ha høydeskrekken på "din side". Sidene av eggen bærer preg av steinsprang/røys så trø varsomt så du ikke tar foten eller for den delen sklir. Vell framme blir du premiert med en vakker utsikt av Lofoten!

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parkering er langs veien (ikke egen parkering). For dem som har hund, er det sauer som går fritt så husk bånd på hunden!
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.