Topptur til Flotsberget

Publisert av: DNT Finnskogen og Omegn 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,3 km
  45 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - sep

På Flotsberget, like sørøst for Elverum, troner en liten perle av en hytte med «utsikt over sju kirkesogn». Tidligere var denne ubetjente hytta bolig for vakta som passet branntårnet i sommerhalvåret. Den opprinnelige hytta på «Flotsberget Skogbrandvaktstasjon» ble bygget i 1898. Seks år senere ble skogbranntårnet reist. Siste år med brannvakt var 1972. Tårnet ligger fortsatt der, ca. 400 meter nord for hytta.

Toppen Flotsberget er et yndet dagsturturmål og bestiges av ca. 1000 personer hvert år. De aller færreste overnatter. Dersom du planlegger overnatting er det stor sannsynlighet for å nyte sommernatten og morgenkaffen alene.

Det går flere stier opp til Flotsberget. Den menst brukte er stien fra Flotta en gammelt seterområde som nå er et lite hyttefelt. Herfra er det en relativt bratt stigning hele veien til toppen. Stien er tydelig så det er lett å finne fram. Lenden på turen, utsikten og stien opp gjør at den også egner seg for barn.

Verdt å merke seg: På toppen er det ikke vann, så ta med det du frenger av drikke.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Elverum kjører du til Heradsbygda sør for Elverum og tar til venstre inn på Nøtåsvegen mot Melåsberget. Når du nærmer deg Melåsberget tar du til venstre inn på Flotsvegen. Følg skiltene til Flotta. Kommer du sørfra tar du av ved Jømna og kjører Nøtåsvegen forbi Melåsberget og til høyre inn på Flotsvegen (bomvei - Søndre Elverum Skogsbilveier VIPPS #104694).
Annonse