Nordmannsslepa fra Veggli til Persbu

Publisert av privatperson

Nordmannsslepa fra Veggli til Persbu

En tur på omtrent 5 km, som er krevende om man velger å gå opp til Persbu. Om man velger å gå andre veien, så er det en fin tur gjennom historisk landskap.

Nordmannsslepa fra før vikingtiden vært en viktig kobling mellom øst og vest i Norge. På denne veien veit man at det har vært mange viktige mennesker som har gått.

Kjemhus som ligger rett ved Veggli sentrum var en sentral møte- og markedsplass for vandrerne. På høsten solgte man dyr og varer og resten av året fungerte det som navnet tilsier et sted man ankom og hvilte.

Rett ovenfor Kjemhus gård finner man et stort gravfelt. Dette er godt synlig og viser til at turen fra vestlandet ikke alltid var like lett.

Turen er ikke spesielt lang, velger man å gå opp til Persbu fra Veggli er den relativt krevende. Velger man å gå fra Persbu til Veggli er det en fin familietur.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør til Veggli sentrum og parker der. Gå deretter gangveien mot Vegglifjell til Kjemhus. Ved første sving, finner man løypa.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.