Rullestolvennlig tur i Vollen

Publisert av: DNT Oslo og Omegn
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
  Passer for rullestol
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  0,5 km
  1 time
 • Sesong
  Hele året

Denne turen går delvis langs kyststien langs Oslofjorden, og er en anbefalt tur hvis du ønsker fjord og frisk sjøluft, måkeskrik og bølgeskvulp. Vollen er i seg selv et turmål, med en vakker og hvitmalt trehusbebyggelse, velholdte hager og idylliske kystlinje.

Start turen med å gå til Maudbukta og Oslofjordmuseet. Visste du at Roald Amundsens polarskute Maud ble bygd i Maudbukta? I Maudbukta er det fine og rullstolvennlige brygger, der det er mulig å fiske. Men det er ikke stoppkant på bryggene. Hvis du ønsker å få med deg historie og kultur på turen, kan du ta deg et besøk på Oslofjordmuseet. Nedenfor Oslofjormuseet er det fine badestrender og kyststien som går til Selvikbukta, men på kupert sti som ikke er egnet for rullestol. For å komme til Selvikbukta med rullestol er det fint å gå tilbake til p-plassen og på asfaltert fortau langs Arnestadveien og inn Bruksveien som går ned til Selvikbukta.

Bruksveien til Selvikbukta er asfaltert, med en liten bakke i starten og en liten fartsdump underveis. I Selvikbukta er det noe løst underlag enkelte steder, men disse kan unngås.

Det er en bom for å komme ut på moloen og ut til Terneskjær, med en passasje ved siden av på 120 cm. Stoppkant på brygga.

Er du interessert i historie, bør du ta turen innom Selvikvillaen som har både kafé/kioisk (i helgene og om sommeren) og spennende utstilling (www.asker. kommune.no). Vollen Nærmiljøsenter holder til i Selvikvillaen.

Terreng og fremkommelighet:
Grusvei og asfaltert vei, to korte strekninger med stigning på Bruksveien til Selvikbukta. Vegbommer som kan passeres på utsiden (min 120 cm bredde).

P-plass: Det er flere p-plasser i området, men bare p-plassen nærmest Oslofjordmuseet og rutebåt-brygga har HC-parkering. Avgiftsparkering.

Toalett: HC-toalett på Oslofjordmuseet.

Rasteplasser: Flere sittegrupper, både ved Maudbukta, på stranda utenfor Oslofjordmuseet og ved Selvikbukta. Noen av disse har adkomst for rullestol.

Mer info på norgeskart.no: Du kan finne mer detaljer om tilrettelegging for rullestol (avstander/mål, stigning, dekke osv.) på denne turen i Statens kartverk sin database, som det er lenket til på denne siden.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør til Vollen på Slemmestadveien, ta av ned til sjøen på Arnestadveien. HC-parkering på p-plassen nærmest sjøen, ved rutebåtbrygga. Flere p-plasser i området, uten HC-parkering.

Adkomst med offentlig transport

Bussrute 251/252 Oslo-Slemmestad-Sætre, stoppested Vollen eller Arnestad. Asfaltert gangvei fra busstopp.
Annonse