Fra Tungestølen til Austerdalsbreen

Publisert av: Luster Turlag
Annonse

Om turen

«The finest ice-scenery in Europe» ifølge den engelske klatrepioneren William Cecil Slingsby.

Start ved parkeringen nedenfor Tungestølen. Her står det skiltet til "Austerdalsbreen".
Du går noen meter opp på fin sti. Så går du over en liten høyde for så å komme ned til flaten i dalen. Der holder du stien på venstre side av elva.
Når stien deler seg tar du den som går til høyre. Etter ca 5 km går du opp på høyden av tunga til fjellet du ser i enden av dalen når du går innover.
Der har du Slingsby monumentet med sitatet over og du skuer ned på bretunga.
Vi anbefaler at du går ca 10 minutter ned til venstre på en fin sti. Der kan du oppleve brefallene Loke, Odin og Tor på trygg avstand.

Landskapet domineres av morenerygger, grus, stein, kortvokste busker og enkelte steder med grønt gress. Og ikke minst de spektakulære fjellene rundt.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Sogndal skal du følge skiltet mot Hafslo og så Veitastrond. Fra Hafslo er det 30 km inn til Veitastrond. Veien er smal og har fire tunneler, tre uten lys. Men det er mange møteplasser og du har en fantastisk natur rundt deg med brattefjell og det flotte brevannet Veitastrondsvannet på venstre side. Når du kommer inn i Veitastrond er det ca 6 km på asfalt, så kommer du til en bom som du betaler 50 kr via Vipps. Nå er det 5 km på en flott opparbeidet grusveg. Du parkerer ved elven nedenfor Tungestølen Turisthytte.
Annonse