Tyriås (Huldresti 11 Lardal)

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

Om du kjører grusveien helt opp til enden er det en ganske kort og effektiv tur opp til Tyriås, ønsker du en lengre tur med endel mer fotarbeid kan du parkere nede ved bommen å gå grusveien helt opp.

Kortversjon (15-20min) egner seg godt for eldre eller mindre barn, det er en flott utsikt fra toppen! Husk å registrere besøket ditt i boka som ligger i kassa. Går du helt fra bommen regner du ca 1t ekstra.

Når du kommer til enden av grusveien husk å ta blåmerket løype rett frem og ikke den som går krapt til venstre !

Huldrestiene i Lardal driftes av Svarstad IL og Lardal o-lag, se aktuell lenke for mer informasjon om Huldrestiene.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ta av fra Fv 40 mot Svarstad sentrum og kjør gjennom sentrum og nedover til du kommer til en bro over lågen, her tar du til høyre og fortsetter mot Gavelstad (skiltet). Når du har passert Gavelstad tar du første grusvei til venstre og etter en kort stund kommer du til en bom passering (NB! tar kun kontanter så ha med småpenger). Fortsett grusvei oppover og hold til høyre i første kryss, deretter krapt til venstre i neste kryss, hold høyre igjen og deretter venstre så mot høyre igjen, fortsett til enden av veien hvor du finner en liten parkeringsplass. Herfra følger du blåmerket løype rett frem (NB! ikke ta blåmerket løype som går krapt til venstre!)
Annonse