Topptur til Hovdehytta

Publisert av privatperson

Topptur til Hovdehytta

Turen gikk fra parkeringsplassen nedenfor Solli gård, flott tur som passer for både barn og voksne. Enkel stigning opp til Hovdehytta, en DNThytte som er låst med DNT sin nøkkel. På toppen er det fantastisk utsikt, du kan se langt ut i Oslofjorden og hele fem fylker. Det er satt ut bord og krakker så man kan nyte lunsj og kaffe til vakker utsikt.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Info fra ut.no:
Adkomst sommer

Raskeste atkomst sommerstid er på blåmerket sti bratt opp fra Bergsmarka ca. 1/2 t. men her er det ingen parkering. Det er også blåmerka sti (DNT Oslo og Omegn/Asker Turlag) fra Solli. Nedenfor Solli er det stor parkeringsplass. Derfra er det 0,8 km på vei forbi gården og så 1,7 km sti som passerer Vestlia. 200 m nedenfor Solli parkeringsplass går en gulmerket sti opp nordover og møter blåmerket sti fra Vestlia. Det er 2,3 km fra parkeringsplassen til Hovdehytta denne veien.

Sykkel: Alt. 1: Vei fra Asker/Sem forbi Solli til Vestlia, videre blåmerket sti 1,7 km. Alt. 2: Skogsbilvei gjennom Vestmarka til sør for Sandungen, derfra sykkelsti til skogsbilvei som følges enten til Vestlia eller til enden av veien, derfra blåmerket sti 1 km.

Buss: Nærmeste holdeplasser er Skanseløkka, 4 km (rute 71 Asker st-Drammen) og Trollstua, 5 km (rute 701 Asker st.-Dikemark/Rustadgrenda). Fra begge holdeplasser blåmerket sti over Høgås til hytta.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.