Kvannfjellet

Publisert av privatperson

Kvannfjellet

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  4,3 km
  2 timer, 45 minutter
  En vei
 • Sesong
  Apr - okt
Fra parkeringsplass, gå en vel kilometer langs veien til du kommer til et skilt og en tydelig sti oppover til høyre. Man går gjennom en port i et gjerde. Stien skråner til venstre og man går ut av det inngjerdede område på venstresiden. Etter litt myr kommer man fort ut av skogen. På ei flate svinger stien mot høyre og det begynner å gå oppover. Man kommer til en rygg der det går bratt ned til venstre. Det er en skålformasjon på venstresiden av fjellet med et lite vann i. Man følger ryggen oppover og kommer til et punkt man kan bli lurt til å tro man har nådd toppen, siden det er en varde der. Når man kommer dit ser man at ryggen tar en sving innover og man ser den ekte toppen. Følg ryggen videre og du kommer deg opp.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra rundkjøringen Moaskiftet innenfor Elnesvågen, ta i retning Eide. Etter en vel kilometer kommer du til en vei til høyre som går i retning Syltesetra. Veien går forbi et par gårder før den går litt oppover og man kommer til en bom og en liten parkeringsplass. Her er det viktig å ikke begynne å gå oppover langs noe som ser ut som en sti i retning fjellet (eller å ta oppmerkingen lengre nede ved en gård). Dette er antageligvis bare vinterruter og egen erfaring tilsier at man lett går seg vill i skogen her. Følg grusveien videre til fots...
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.