Fjærhesten

Publisert av privatperson

Fjærhesten

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  5,6 km
  3 timer, 30 minutter
  En vei
 • Sesong
  Apr - okt
Turen til Fjærhesten begynner på anleggs/traktorvei og ender opp i alpint fjelllandskap.
Turens første kilometere gjøres på vei fram til Undfossen kraftverk. Når du kommer dit finner du en fin rasteplass med bålgrue, benker og muligheter for å sette opp telt. Her er det en fin strand med bademuligheter for de som vil kjøle seg ned. Drikkevann kan også fylles i elven som renner ut ved rasteplassen. Herfra starter turens stigning. Følg merket trase. Første del av oppstigningen er ganske bratt og går langs rørgaten opp til Durmålsvatnet. Derfra følger du berget oppover mot toppen. Når du kommer opp har du utsikt over på den ene siden Fjære landbruksområde og på den andre Mistfjorden/Nordfjorden. God tur!

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Bodø må man kjøre fylkesvei 834 nordover mot Kjerringøy. Det går også rutebuss fra Bodø til Kjerringøy (rute400). I Festvåg er det fergeoverfart til Misten på kjerringøysida. Fergerute finner du på www.torghattennord.no. Man kan kjøre helt fram til turens utgangspunkt, hvor det er parkeringsplass til flere biler.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.