Topptur til Slettehei, hengebrua og grillhytta (innkjøring via Kvarstein), Vennesla/ Kristiansand 

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  3,9 km
  2 timer
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Mar - okt
Innledning

Alltid gøy med et mål som utsiktstårnet vil være, Slettehei ligger på 277 moh . I tillegg går turen via hengebrua til grillhytta som bare ligger ca 1 km fra utsiktstårnet. Det er lettest å gå til disse stedene fra Kvarstein enn fra Kostøl, siden bakken mellom Kostøl og grillhytta er bratt og lang. Det er flott natur i området med vann, stier og juv.

Flere Geocatching poster, se lenke.

Stibeskrivelse

Se adkomst for å finne oppstartssted.

Etter du har parkert ved bommen går du innover på skogsbilvei rett frem til du kommer til Linvann. Følg skogsbilveien som etterhvert blir ganske bratt. Du kommer til et stikryss der det er skiltet til Slettehei to steder. Om du velger å ta til høyre og følger blå løype. Ta til høyre også etter nye 2-300 meter og du får gå gjennom flere dype og vakre juv, se vedlagte bilder.

Med en gang du kommer til topps og landskapet blir vidt, ser du utsiktstårnet. Du kan gå tilbake samme vei eller gå videre ca 1 km til grillhytta og hengebrua.

Det er en tydelig sti til grillhytta, men først går stien på fjell. Stå ved utsiktstårnet og sikt mot sjøen og gå noen hundre meter før du ser stien. Etter ca 1 km etter tårnet tar du stien til høyre, første sted det er et skikkelig stikryss. Da er du ca 200 m fra hengebrua i luftlinje. Gå stien noen hundre meter og ta første sti til høyre. Snart ser du hengebrua og på andre siden grillhytta og en fantastisk sjøutsikt.


Slettehei er en av 22 turer i nærområdet knyttet til www.patopp.no

Fra http://www.patopp.no/slettehei

Slettehei er det høyeste punktet i Skråstadheia og ligger på grensa mellom kommunene Kristiansand og Vennesla. Det har i flere perioder vært utsiktstårn på denne toppen og dagens tårn ble satt opp som dugnadsprosjekt i 1995 med lokale krefter fra blant annet IK Gimletroll. Toppen ligger i den nordre delen av Skråstadheia og kan nås via turstier fra alle himmelretninger.


Et stort område sør for Slettehei er i dag naturreservat. Formålet med vernet er å ta vare på et sammenhengende skogsområde med hele sitt dyre- og planteliv. Her finner vi blant annet elg, rådyr og noen svært gamle barlind- og furutrær.

Ved Linvann vest for Slettehei har det bodd mennesker siden riktig langt tilbake i tid. Det er gjort flintfunn på en holme i vannene og funnet trestokker med huggemerker fra både romertiden og fra 1500-tallet. Her kan du kanskje finne hustuftene på Linhaugen etter tidligere bosettinger. Linvann er et av flere gode badevann i

GOD TUR

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Kjør til Kvarstein. Når du kommer til landhandelen, ser du Høylandsveien på østsiden av riksveien. Ta av etter ca 100 meter. Løft blikket rett frem og du ser et hvitt hus med en vei bak. På den skauveien skal du kjøre. Ta til høyre etter ca 100 m og så snart til venstre og du er ved det hvite huset snart. Kjør skauveien til veis ende, der det er bom og parkeringsplass.

Annonse

Publisert av