Laukeng - Kvitliheia

Publisert av privatperson

Laukeng - Kvitliheia

Velkommen til å utforske naturen i et område mennesker her tråkket stier i flere tusen år. Området har en artsrik flora og fauna, samt fantastiske geologiske formasjoner skapt under den kaledonske fjellkjedeformingen for ca. 450 millioner år siden. På Kvitliheia har du en flott utsikt mot sør og øst til: De majestetiske Børvasstindan, Åselidalen, Fjell- og Marvollvika og Åselistraumen. Mot nord ser du Saltstraumbrua, Tverlandsbrua, Bodøhalvøya og fjellene i Sørfold

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parkering på Knaplund eller Straumøya ved Saltstraumbrua. Følg gang og sykkelvei til trafokiosk på Laukeng, hvor skiltet turløype til Storåsen starter. Alternativt kan en ta buss til Tuv og følge gangvei mot Laukeng.
Stien går i lett skogsterreng til Furskarshågen og krysser kommunal vei til Evjen ved Vanntårnet. Følg merket sti videre mot Evjen til du kommer til stidele mot Kvitliheia og Marvoll. Allerede ved Akselskaret, ca. 250 m fra stidele får du en flott utsikt mot Børvasstindan.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.