Hytte til hyttetur-Geilo-Hakkesetstølen-Tuva-Krækkja-Finsehytta

Publisert av: Hakkesetstølen fjellstugu
Annonse

Om turen

For fjellvandrere (Hytte til hytte tur).
Dag 1: Geilo-Hakkesetstølen
Fra stasjonen på Geilo tar dere gangveien forbi Geilojordet og videre Gamle Skurdalsveg forbi Geilo Hestesenter og opp mot Ivarstølen. Litt ovenfor Ivarstølen tar dere merket sti til høgre, litt lengere oppe må dere krysse på skrå over slalombakkene. Følg så merket sti videre og ta til venstre ved kryss. Følg stien videre forbi Langetjødn og ned til Hakkesetstølen. Her kan dere overnatte og spise (DNT rabatt). Privat turisthytte.

Det er også mulig å gå slalombakken fra Geilolia og opp og derfra videre til Hakkesetstølen. Fra toppen av Bjødnahovda og til Hakkesetstølen er det ca 1,5 km. Mellom kl 11.00 og 16.00 går det også heis opp til toppen.
Det er også bilveg helt fram til Hakkesetstølen, så hvis dere kommer med bil kan dere kjøre helt fram eller ta ei taxi opp.

Dag 2: Hakkesetstølen-Tuva
Gå stien fra Hakkesetstølen (merka av DOT) forbi Skiftetjødn over Kløvsteinhovda, forbi Damtjødn opp til Birgitstølen.Ned til Fjellset og videre over Storhovdat, gå herifra videre til Tuva (Det er også mulig å gå fra Birgitstøl til Grønebakken ,Rødekors hytta, og opp til Ustetind og ned på stigen fra Storhovda. Privat turisthytte.

Dag 3: Tuva-Krækkja
Fra Tuva over Monsbuheiie til RV7 brukte vi ca 3,5 t. Vi passerte riksveg 7 ved Lægereidstølen og gikk videre og etter 1,5 timer så annkom vi Krækkja.
Krækkja var under ombygging , men vi fikk både seng og mat.

Dag 4: Krækkja-Finsehytta
Fra Krækkja til Finse var den mest slitsomme turen på hele 23,3 km. Men vi var kommet i god form og veret var strålendes så det gikk fint.
Neste dag var det bare å ta toget tilbake.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ta tog, buss eller bil opp til Geilo. Hvis du overnatter første og siste dagen på Hakkesetstølen Fjellstugu, får du parkere gratis.
Nummedalsbussen stopper i Hakkesetkrysset og da er det ca 1,3 km inn til Hakkesetstølen.

Varsel

Annonse

Publisert av

Hakkesetstølen fjellstugu