Topp er Toppers: Svartvannsåsen 290moh

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

En lettgått tur som barn fra fireårsalderen kan bli med på. Turmålet er å nå Asker Turlags Topp er Toppers toppen Svartvannsåsen sør, som ligger i Kjekstadmarka. Turen starter med en del oppover, men deretter blir det nokså slakt for deretter å gå ganske bratt ned igjen. Med småbarn kan man godt beregne to-tre timer for å gå på deres premisser, mens en voksen kan fint bruke 45 minutter eller mindre.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parker i krysset mellom Blåbergveien og Nores vei for lettest ankomst til kjerreveien. Her står man gratis. Man kan også fint kjøre nærmere Blåfjellhytta, men her koster parkering 20 kroner.

Adkomst med offentlig transport

Tog til Heggedal stasjon. Derfra må man gå et stykke for å komme til utgangspunktet til turen ved å følge Underlandsveien frem til Plankedalsveien. Denne veien viser skilt mot Blåfjellhyttta. Følg deretter denne veien til et nytt skilt viser veien mot hytta; Blåbergveien.
Annonse