Mila (kort løype) fra Heptekjerr på Venneslaheia 

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  5,4 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året
Introduksjon

Dette er en flott løype for store og små i et terreng med badevann, bekker, myrer, tydelige stier/skogsveier og til og med en gapahuk og en husmannsplass.

Mila kan også bygges på med fire helt adskilte omveier som gjør at den kan bli 3 kilometre lenger. Se turen Mila lang løype som er lenket opp her.

Detaljbeskrivelse

Turen starter i Heptekjerr. Parker bilen på parkeringsplassen i krysset Heptekjerrveien - Beverveien. Man kan selvfølgelig gå begge veier rundt runda, men det kan være en fordel å gå nedover den lange asfalterte bakken i Beverveien til slutt.

Start derfor med å gå skogsveien langs bekken du ser rett ved gang/sykkelveien i krysset Heptekjerrveien/Beverveien. Du går da noen hundre meter opp skogsveien. Når du kommer opp på ei lita slette, går det en tydelig sti bratt opp mot høyre. Der er det en gapahuk som barneskolen bruker, og som kan være verdt et besøk.
Turen fortsetter på skogsvei innover rett frem i 2-3 km (følger samme trase som Vennesla marsjen). Deretter treffer man på en godt vedlikeholdt skogsvei egnet for privatbil. Ta til høyre i krysset opp en bratt bakke. Da ser du Uletjønn på høyre side etter et par hunder meter. Uletjønn er godt egnet til bading.

Fortsett på flat og bred skogsvei rett frem. Etter en kilometer etter passering Uletjønn, kommer du til Igletjønn og like etterpå skimter du Rundåstjønn mellom trærne inn til høyre. Etter ytterligere 500 meter kommer du til stikryss, der begge stier fører til "Jerusalem" husmannsplass. Den er merket med et skilt og du kan tydelig se ruiner. Fortsett rett frem på sti og etter et 300 meter kommer du til ei stor myr (Jerusalemsmyra). Følg stien til midt på myra. Ta deretter til høyre. Etter 400 meter er det et skogstjern som er den minste av de to Rundåstjernene. Fortsett rundt tjernet og veien videre. Du kommer så over en liten bakketopp, stien er blitt til skogsvei og i bunnen er det et eldre plantefelt på Kartemyr. Der kan man gjerne gå stien gjennom plantefeltet "Arilds allè" (skiltet). Fortsett rett frem på den flate skogsveien.

Deretter kommer du til en nedoverbakke til den siste myra som heter Hellåsmyr passeres. Hold fortsatt rett frem på skogsveien. Nå ser du Heptekjerr og Hellåslia. I bunnen av bakken finner du bilen din.

Når det er nok snø, er det oppkjørte spor.

På Jerusalemmyra kan du også ta til venstre og rett frem, eller til venstre for deretter etter 200 meter å ta til høyre. Begge veier er flotte alternativer og fører frem til målet.God tur.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Turen starter i Heptekjerr. Heptekjerr ligger ca 1 km nord for Vennesla sentrum og er skiltet fra Riksvegen. Kjør inn i Heptekjerr og følg hele tiden Heptekjerr veien til toppen der du ser en kunstgressbane på venstre hånd og Beverveien på høyre.

Parker bilen på parkeringsplassen i krysset Heptekjerrveien - Beverveien. Turen kan også startes fra Eikeland og Stemtjønn.
Annonse

Publisert av