Rundtur fra Ustaoset til Prestholt

Publisert av privatperson

Rundtur fra Ustaoset til Prestholt

 • Område
 • Type
  Skitur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  14,6 km
  3 timer
  En vei
 • Sesong
  Jan - apr
Lengde: Ca. 16 km, rundtur
Hugs: Du er på høgfjellet, kle deg etter forholda! Ullundertøy og vindtette ytterkle er ein god start.

Følg skiløypa frå Ustaoset til Prestholtseter over Eimeheia. Turen byr på ein del motbakkar, men du får løn for strevet; Er veret bra er ikkje noko betre enn å sitte i solhellinga utanfor Prestholtseter med Hallingskarvet ruvande i bakgrunnen.
Turen går vidare vestover langs grensa til Hallingskarvet nasjonalpark mot Hesteberget. Her må du stoppe og nyte utsikten. Når du står med ryggen til skarvet ser du Hardangervidda og Hardangerjøkulen. Bak deg har du Eimeskaret og vidare vestover Tvergastein, hytta til ein av Noregs mest kjende filosofar, Arne Næss. Boka «Det gode lange livs far» er hans hyllest til Hallingskarvet.
Til slutt er det berre å sette utfor dei siste kilometerane med morosame nedoverbakkar attende til Ustaoset, mens ein kan fundere på dei små og store spørsmåla i livet.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Frå parkeringsplassen bak butikken på Ustaoset. Ta gjerne toget til Ustaoset!
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.