Haugskollen (Høgskollen) i Hvarnes - Rundløype

Publisert av privatperson
En fin tur i variert terreng som er blåmerket hele veien. Første delen av turen går på grusvei og traktorvei, etterhvert kommer det et par bratte stigninger med høye kneløft men er ikke så lange partiet. Når du har gjort unna de bratteste stigningene går du innover i skogen og kommer etterhvert ut mot selve Høgskollen.

Det er en nydelig utsikt ut mot Hvarnes når du kommer ut på fjell platået! Vær oppmerksom på at det er svært bratt og farlig langs fjellet så har du med barn pass på at de ikke løper rundt her oppe.

Du finner postkasser med turbøker på det høyeste punktet på fjellet.

Ønsker du å gå rundløypa fortsetter du å følge blåmerket løype fra postkassa. Det er noe ulendt og noen bratte partier nedover mot Grimholt så ta deg god tid. Når du kommer ned på Grimholt tar du til venstre på grusveien og følger denne over en liten bro hvor du tar til høyre og du kommer ut på Holtebygdveien. Her tar du ned til Høyre mot Hvarnes sentrum igjen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parker på plassen nedenfor skolen i Hvarnes. Følg asfaltert vei mot Svarstad. Etter 10min gange kommer du til lokalet i Hvarnes på høyresiden, her går du opp til høyre og følger grusveien opp til toppen. Hold til høyre gjennom det første gårdstunet og rett frem. Hold til høyre videre til du kommer til en Garasje på din venstre side. Herfra går det en traktorvei rett frem og nedover. Du vil tydelig si blåmerket rute herfra. (hold til høyre)
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.