Tur til Hvarneskollen - Rundtur

Publisert av privatperson
En fin tur i variert skogsterreng. Turen består av litt grusvei, stier og traktorveier. Følg rødmerking hele veien. Første delen går en kort bit på grusvei før du tar av og oppover varierte stier. Det blir etterhvert en god stigning og noen høye kneløft men det er et veriert terreng oppover mot toppen.

Fremme på toppen finner du en fin utsikt ned mot dalen og en postkasse hvor du kan skrive deg inn. Rundløype videre er merket med rød pil og du kan følge rødmerking videre innover i skogen. Denne delen av turen går i jevnt og flott skogsterreng. Etterhvert kommer du inn på en traktorvei og det begynner og bære nedover men i jevnt og fint terreng.

På vei nedover vil du finne et skilt merket "Majorstua" til høyre, du kan her ta en liten avstikker fra rødmerket løype og finner etter noen hundre meter milorg sin hytte fra krigens dager, rett innunder fjellet. Hytta inneholder artig informasjon og er vel vært et besøk! Fortsett langs fjellet videre nedover noen hundre meter så vil du finn rødmerket løype igjen, bare hold litt mot venstre så finner du igjen den rødmerkede traktorveien. Følg traktorveien videre nedover dalføret så kommer du etterhvert inn på en grusvei som du følger ned til parkeringen igjen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ta av inn til Hvarnes fra riksvei 40 og ta til høyre rett over brua og følg veien rett frem. Fortsett forbi kirka og videre mot Kvelde. Når siste bebyggelse er passert så vil du se et skilt til Majorstua og en stor rød garasje på venstre side. Her parker du bilen og går et lite stykke oppover grusveien. Etter noen hundre meter ser du et rødmerket skilt til venstre over bekken. Følg videre rødmerking.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.