Holtebygda natursti i Hvarnes - Rundtur

Publisert av privatperson
Denne naturstien tar deg rundt i et variert skogsterreng og er rødmerket hele veien. Første delen går i relativt lett skogsterreng og ut på et hogstfelt, deretter bærer det svakt oppover i åpent lende mot Askelia. Fra askelia begynner de bratteste stigningene opp mot den høyeste kollen på turen, på toppen finner du postkasse med turboka i hvor du kan skrive deg inn.

Herfra går turen videre langs kollen og nedover, deretter opp igjen på den siste kollen før turen går nedover mot Sagrønningen og Holtebygda/Holtetjønn. Når du kommer ut på veien følger du den til venstre og frem til du kommer til holtebygdveien, her tar du til venstre igjen og finne utgangspunktet ditt rett nede på venstre side.

Langs turstien finner du diverse plakater med historisk og morsom informasjon!

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ta av fra riksvei 40 og ta til venstre over brua og opp mot Hvarnes sentrum. Når du kommer opp på toppen finner du en vei opp til høyre merket "Høyjord". Følg veien oppover og når du kommer nesten på toppen finner du et kryss hvor det går en vei til høyre og venstre, ta veien inn til høyre og parker på plassen hvor du ser skiltet om tursti. Følg veien rett fremmover til du finner en skilt og en sti til høyre igjen.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.