Allmenningselva

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,3 km
  30 minutter
  En vei
 • Sesong
  Hele året
Allmenningselva er en elv som renner ut i Vatnvatnet. Allmenningen er fjellområdet ovenfor utløpet. Man kjører til Heggmoen, parkerer på den store parkeringsplassen, går ut forbi grillplassen og følger stien bortover langs vannkanten. Etterhvert kommer man til utløpet av Heggmoelva, man går over den og følger stien på Raudbergodden. Etterhvert blir stien borte, men man finner rimelig greit fram til Allmenningselva likevel. Men hold deg utenom den tette skogen nærmest vannet. En alternativ tur er å gå via Heggmokulpen, ta stien som går opp bakken på andre siden av elva der, og ta av mot Allmenningen (uklar sti mot slutten der og).

Mens det ofte er mange folk ved Heggmokulpen, er det få som finner veien til Allmenningselva. Vanntemperaturen her er ofte like god som i Heggmokulpen, og kan passere 20 grader i godværsperioder om sommeren.

Ved utløpet av elva er det fine grillplasser. Man kan bade både i elva rett ovenfor bergene og i Vatnvatnet der vannet renner ut. Det er fine berg man kan gå barfot på. Siden det er lite med andre folk her er dette en fin plass for å bade og sole seg usjenert.

Det er også gode muligheter til telting her, med både teltplass og bålplasser.

Ca 700 meter lengre opp i elva er det en fin mindre kulp med tillaget grillplass. Vannet holdt over 20 grader her da jeg var der juli 2011. Noe vanskelig å finne denne plassen. Enda lengre opp er det flere kulper med grillplasser, som ligger like ved stien fra Heggmoen.

Se flere bilder og mer informasjon på turbading.com.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ta av Rv80 mot Hopen ved Tverlandsbrua. Fra Hopen tar man av mot høyre oppover mot Heggmoen og parkeringsplassen ved kraftstasjonen. Totalt ca 25 km fra Bodø sentrum.

Varsel

Annonse