Oldtidsveien og Den Wingerske Kongevei

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  8,0 km
  3 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Oldtidsveien og Den Wingerske Kongevei går i området ved Oppakermoen og Herbergåsen. Ved Funnefoss museum passerer oldtidsveien forbi og går langs med Glomma til Funnefossen demning og forbi. Flere steder langs med oldtidsveien er det severdigheter som gamle boplasser og industriell historie. Funnefoss museum viser gamle bygg fra en tid hvor det var gårdsdrift i området med gårder og husmannsplasser. Selve oldtidsveien er en gammel ferdselsvei fra langt tilbake i tid. Mellom Funnefossen og Herbergåsen er Saxegaard rekkverk, Nabben - en gammel husmannsplass og restene av kabelferga for overfarten til Sæterstøa. Alle stedene er markert med informasjonsskilt.

Den Wingerske Kongevei går over Herbergåsen som en bred sti gjennom skogen. Oppe på åsen står en bauta og langs stien er det skilt som viser en gammel dansplass innpå skogen. En gapahuk står langs med stien og har fin utsikt utover jordbrukslandskapet ned til Oppakermoen og mot Glomma. Den Wingerske Kongevei snor seg siden mellom gårdene på sletta nedenfor Herbergåsen og er markert med et informasjonsskilt ved bebyggelsen på Oppakermoen. Derfra er det kort vei tilbake til parkeringsplassen ved Funnefoss museum.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Avgiftsfri parkeringsplass ved Funnefoss museum som ligger mellom Funnefossen og Daskerudstranda. Avkjøring ved Funnefossen dam.
Annonse