Orderudfeltet til Igletjern

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  12,2 km
  4 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mar - nov

Skogturen begynner på Bråtan i Orderudveien og går til Igletjern på Igletjernhøgda. Turen går på godt merkede og oppgåtte stier hele veien. Den første delen av turen går i fin furuskog opp til Breidmåsan, som er ei stor myr med flere fine plasser langs med. Det er flere stier som krysser og de fleste er merket med skilt. Ved Breidmåsan er det mye fin furuskog også, men litt østpå i nærheten av Gullsmedåsen er det et hogstfelt. Dette krysses på en godt opptråkket sti. Stien ender i en skogsvei som følges et lite stykke før det igjen bærer ut i skogen og oppover mot Igletjernhøgda. Oppe på Igletjernhøgda går stien over noen myrer på klopper som ligger der. Vel framme ved Igletjern er det en rasteplass med benker og bålplass.

Fra Igletjernet følges den samme stien tilbake et lite stykke til en snuplass på skogsveien der og der går stien på en traktorvei et stykke mot Klovehøgda. Stien går langs med ei fin myr som heter Fossummåsan. Etterhvert kommer man opp til toppen av Klovehøgda som er merket med et skilt. Der er det ingen utsikt for det er furuskog over hele Klovehøgda. Stien derfra går bratt ned mot Varsjøen, til en skogsvei som følges et stykke til den går over på sti som går forbi vestenden av Breidmåsan. Der er det flere muligheter, men stien som går mot Damtjern velges. Fra Damtjern går stien opp til toppen av Olerudåsen. Der er det storstlått utsikt fra en bålplass med utsyn utover Romerikssletta. Der kan man se helt til Gardermoen og Mistberget ved Minnesund. Fra Olerudåsen går en skogsvei ned til Orderudveien og parkeringsplassen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Langs med Orderudveien på Orderudfeltet ligger en liten parkeringsplass med plass til to-tre biler. Ingen parkeringsavgift. Plassen er heller ikke merket som parkeringsplass.

Adkomst med kollektivtransport

Buss kjører fra Sørumsand jernbanestasjon oppover til Orderudfeltet. Det er bussholdeplass rett ved der hvor stien går oppover åsen.
Annonse