Ti på hjul Nordhordland - Risnes-Vaulen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
  Passer for rullestol
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,8 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Turen byrjar ved svingen nedanfor Risnes skule, og føl skogsbilvegen sørover. Det er mogleg å ha med barnevogn. Turen er ca 4 km tur/retur. God opparbeidet parkering ved stistart, på høyre siden av veien, like før vannet.

Turen går over en 2m.bred skogsbilvei på hard grus og svinger innover skogen. Nærmest flat vei. Etter 1 km. kan en ta til venstre hvor det står bord og benk. 

Turpost: Det er her ved stideling etter 1 km. at man skal bruke appen «UT.no» og gjennomføre innsjekk. Følg listen "Ti på hjul Nordhordland 2021" i appen og sjekk inn her. Du har da besøkt det ene av ti turmål!

Grillhytte står på andre siden av elven uten tilrettelagt tilkomst vei. Men i skogen har velforeningen satt opp en lekestativ for barn. Det er grillplasser langs vatnet. Videre på skogsbilveien går turen sørover. På enden av skogsbilveien står det en tilrettelagt grillplass med bord og benker.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Parkeringsplass ved Vaulen, på høyre hånd før brua. Godt opparbeidet parkeringsplass.

Adkomst med kollektivtransport

Ta buss 300 fra Bergen til Knarvik , så buss 320 til Manger og derifra 325 til Marøy/Rossnes. Det tar omtrent 2.5 timer. En avgang tilbake i femtiden. Følg med på bussrute.
Annonse