Ti på hjul Nordhordland - Mangerløypa

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
  Passer for rullestol
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,6 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Mangerløypa er en ny universell utformet turløypa på Manger i Alver Kommune. Løypa er 1.8 km. lang rundtur.

turbeskrivelse.

Nytt og flott opparbeidet område med turvei fra Manger sentrum ned til idrettsanlegg og videre til Nesvatnet. Her har BOF tilrettelagt med blant annet baderampe, bord, benker og HC-toalett.

Turveien er gjennomgående bred og har mange kvaliteter, men stigning opp mot 12 grader flere steder gjør den kupert og krevende for sammenhengende bruk av manuell rullestol. Runden ved selve idrettsanlegget er jevn, fin og tilgjengelig for alle. Fra idrettsanlegget (Radøyhallen) ned til badeplassen er det laget en gangbane pga. skrått terreng. Den er bratt og kunne med fordel hatt gelender. Selv om deler av turveien kan være utfordrende for bruk av manuell rullestol, vil den være "midt i blinken" for mange andre målgrupper. Belysning gjør den ekstra tilgjengelig hele døgnet, året rundt. Flott anlegg med mange muligheter og variert aktivitet!.

Det er flere flotte utsiktspunkter ved Nesvatnet. Her er det også en universell utformet toalett og gapahuk med grillplasser og badeplasser for store og små. Det er satt opp en baderampe for rullestol bruk ned til Nesvatnet.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Parkering ved Coop Extra eller ved kommunehuset. En kan også parkere ved Radøyhallen

Adkomst med kollektivtransport

Buss 300 fra Bergen til knarvik og så buss 320 fra Knarvik til Manger med daglige avganger. Tidsbruk er sirka 1.5 time.
Annonse