Ti på hjul Nordhordland - Vardetangen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
  Passer for rullestol
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  0,9 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Ved Vardetangen hurtigbåtstopp går en universell utformet bred grusvei til Vardetangen. Vi anbefaler denne siden av rundturen, siden den går på en universell utformet vei. turvegen går gjennom et flott landskap og er en knappe 900 meter en vei. Ta turen til Vardetangen og nyt utsikten på benker i målområde.

Parkering: ved hurtigbåtstoppen på Vardetangen har det blitt lagt en stor parkeringsplass. Stien starter med en gang. På Torvneset i starten av løypa, finn du ein husmannsplass med restaurert jordkjellar og ryddingsrøyser. Her er det plassert ut bord og benkar og det er tilkomst på universell utforma veg.

Vardetangen er Noregs vestlegaste fastlandspunkt.(4 grader 56' 58" austleg lengd)

Selve rundturen går delvis på asfaltert vei, universell grusvei og fra Vardetangen til Årvikane går det en smal, knappe 1 m. bred og delvis bratt grusvei. Den egner seg fint uten rullestol. En kan gå hele Merka rundløype på om lag 5 km til det vestlegaste fastlandspunktet i Noreg, Vardetangen og vidare til flott badeplass i Årvikane, tilrettelagt med gapahuk, bord og toalett.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Tilkomst med offentleg transport: Buss frå Mastrevik eller buss frå Knarvik over Lindås kan begge nyttast. Eit godt utgangspunkt for turen er hurtigbåtstoppen på Vardetangen. Hurtigbåt til/frå Bergen, Sogn og Nordfjord stoppar her.

Adkomst med kollektivtransport

Buss fra Knarvik og fra Lindås. Hurtigbåt til og fra Bergen.
Annonse