Kråkfjellet, 817 moh.

Publisert av: Trondhjems Turistforening
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Ekstra krevende
 • Lengde og varighet
  15,6 km (én vei)
  10 timer
  Tur-retur
 • Sesong
  Jul - okt

Kråkfjellet ligger på grensen mellom Klæbu og Melhus og er Klæbus høyeste topp med sine 817 meter over havet. Det er ikke merket rute til Kråkfjellet så dette er en tur som krever at man er i stand til å finne fram i terrenget på egen hånd. På toppen er det en stor varde med turkasse og en minnestein som viser at her rastet kong Olav og statsminister Per Borten i 1969.

Fra parkeringsplassen går turen nordøstover langs veien til Vikabekken. Herfra følges sti sørøstover til vi kommer inn på veien igjen ved Eidstuvollen rett øst for Storavatnet. Videre sørøstover følger vi veien til sør for Skjeftestjønna hvor vi går sørover langs ryggen forbi Dragstvollen og opp til toppen av Kråkfjellet, 817 moh. Retur samme vei tilbake.

Turvariant: Turen fra Brøttem til Kråkfjellet er lang, det er derfor et godt alternativ å sykle første del av turen etter veien østover til Donnøyelva der det dreier bratt oppover mot sør. Følg veien sørvestover til Eidstuvollen. Derfra til fots etter samme rute som beskrevet over.

Overnatting: Brungmarka er det nærmeste man kommer villmark i Trondheimsområdet. Her er det mange flotte vann og fint både å fiske og eventuelt overnatte i telt.

Alternativt startsted: Kråkfjellet kan også bestiges fra vest (Melhus-sida). Ta av fra E6 ved Lundamo og følg bomvei til Samsjølia. Herfra er det ca 12 km tur retur til toppen av Kråkfjellet. Heller ikke her er det sti opp til toppen.

Kart: Norgesserien 10090 Trondheim 1: 50 000.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Følg Fv 704 til Brøttem i Klæbu. Parkering ved Bjørsjøen.
Annonse

Publisert av

Trondhjems Turistforening