Turstier i Hvarnes, Den rike kilde/ Vettakollen

Publisert av privatperson

Merking: Rød

Turen startet der Odberg elven har falt ned lia og begynner å renne sydover mot Lågen.

Den første stigningen følger man en traktorvei opp til enden av skogsbilveien fra Rimstad. Der kommer men inn på Vindfjellstien. Løypen følger bilveien til man kommer noen hundre meter langs Odberg dammen. Da begynner man stigningen opp langs Flaubekkfossen og videre opp vestover. Løypen følger traktorvei et godt stykke. Den siste biten opp til Den rike kilde, følger man en sti man kalte «den vrange veien» Her ble det kjørt ut tømmer med hest i gamle dager, men de var avhengig av mye snø for å bygge/tråkke til vei.

Oppe ved den rike kilde på 415m står kassen med tur boka. Like ved er det et utsiktspunkt der det passer å ta en liten rast. Man har god utkikk over Odberg, Hellenes og Hvarnes kirke med jordene rundt. Løypen videre går i lett og flott terreng nordover en snau km før man kommer inn på stien/traktorveien fra Nordre Odberg. Her følger man en god sti med litt stigning før den siste korte brattere biten opp til selve Vettakollen på 456m.

På toppen har man kjempefin utsikt oppover i Lardal og vestover mot Siljan.

De første ca 700m på turen nedover følgen man i samme løype. Derfra går man traktorveien ned til man kommer på Vindfjellstien i Uleli. Da følgen man Vindfjellstien sydover frem til enden av bilveien fra Rimstad igjen, før man slipper seg ned den siste biten til parkeringen på Odberg.
Det finnes noen få bløte partier ellers går man i variert skogsterreng og på flotte furuskarver før selve Vettakollen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Kvelde kjører man 9km, og kommer til Lågendalsveien 2255 på venstre side. Fra Svarstad kjører man 1,3km etter avkjøringen til Hvarnes og kommer til Lågendalsveien 2255 på høyre side Ved avkjøring, følg asfaltert gårdsvei, etter 300m går det over til grusvei ned en bakke ytterlige 250m og man er fremme ved parkeringen.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.