Ankerlia - Gorsabrua - Ankerlia, Kåfjord

Publisert av: Nord-Troms Friluftsråd
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  8,4 km
  3 timer
  En vei
 • Sesong
  Jun - okt

Dette er en fantastisk tur hvor du kan stå på en bru som går over et 153 m dypt juv, noe som garantert kommer til å gi deg sommerfugler i magen. På lørdager om sommeren har du muligheten til å hoppe i strikk her.
Fra Ankerlia/Leaibenjárga: På parkeringsplassen er det informasjonskilt og toalett. Turen starter ved å krysse en bro for å komme til ruinene etter gruvedriften som ble drevet i området helt til 1919. Når du har passert disse ruinene som ligger i området kommer du til en godt merket sti som du følger helt til Gorsabrua. I begynnelsen er stien bred, mot slutten er stien smal og utsatt. Fra Gorsabrua følger du Fosseveien (1,8 km) til anleggsveien. Herfra er det 2,7 km ned til parkeringsplassen.

Tips: I området er det en gapahuk hvor du kan ta deg en kaffepause, og kose deg.

Alternativ parkering:

 1. Fosseveien/Váráš - et stykke opp anleggsveien, OBS smal og svinget vei, kjøring på eget ansvar. 1,8 km til Gorsabrua
 2. Enda lengre inn langs anleggsveien (Sabetjohka). 2,5 km nedover til Gorsabrua.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ankerlia parkeringsplass i Kåfjorddalen. Alternativ parkering: 1. Fosseveien - et stykke opp anleggsveien. Obs! Smal og svinget vei. Kjøring på eget ansvar. Herfra er det 1,8 km til Gorsabrua. Starter turen herfra (som de fleste gjør) er turen grønn. 2. Enda lengre inn langs anleggsveien. 2,5 km nedover til Gorsabrua.

Nord-Troms Friluftsråd