Opplev Dalane-naturen fra Gya til Egersund

Publisert av privatperson
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  52,8 km
  En vei
 • Sesong
  Apr - okt
Flott fjelltur på merket løype fra Gya til Egersund. Turen går fra alt i fjellterreng til skog, utmark og myr. Enkelte partier med asfalt, og noen få lengre partier med grusvei underveis. Spesielt mot slutten av turen da man kommer til distansen mellom Møgedal og til rett etter Kjervall der stien svinger inn i utmark med myr og skog.

Turen utgjør store deler av Opplev Dalane hovedtrase 1 som går fra Vassbø til Egersund, men grunnet en del snø i påsken da vi gikk tur, startet vi heller fra Gya. Beskrivelsen av turen finnes på linken som angitt nedenfor.

Lurt å ha med telt til overnatting og godt med mat. Er ikke mye muligheter for å handle mat underveis. Fint å bruke noen dager på turen, anbefaler gjerne 3-4 dager, så har man muligheter for å ta noen toppturer underveis også, for de er det mange av!

Hvis turen tas i april er det fortsatt muligheter for at det er kaldt, så en lett dunjakke kommer godt med.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Se beskrivelse i lenke nedenfor. Gode parkeringsmuligheter i gardstun ved enden av Gyavatnet like ved der stien opp fra Gya starter. Angitte parkeringsplasser. Eventuelt få noen til å kjøre deg/dere til Gya, så slipper man å hente bilen etterpå.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.