Tur til Hovdeneset fyrlykt

Publisert av privatperson

Tur til Hovdeneset fyrlykt

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,0 km
  1 time, 30 minutter
  En vei
 • Sesong
  Hele året

Spennende tur ut til Hovdeneset fyrlykt hvor man har spektakulær utsikt mot Klovningen ute i havet. Gå på nedsiden av det hvite huset som ligger på enden av vegen og følg sti langs sjøen inntil man ser et rødt rekkverk oppe i fjellsiden etter ca. 20 minutter gange. Dette rekkverket følges hele veien ut til Hovdeneset. Stien er per November 18 ikke merket men følger man beskrivelsen over er det helt kurant å finne frem.

NB: Hold god avstand til havet i dårlig vær!

I etterkant av denne turen anbefales det å utforske den idylliske kystbygden Husevåg hvor det kun bor 26 fastboende. Husevåg ligger lunt til med en koselig havn bak moloen og har små velholdte hus og naust som gir rene sørlandsidyll-følelse. I vågen vest for samfunnshuset (tidligere skole) er det et flott sjøhusområde med mange naust og sjøhus. Rundt denne vågen stod de første sjøbodene (midten på 1500-tallet) som ble nyttet under fiske.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ferge fra Måløy eller Oldeide til Husevågøy. Deretter 15 min med bil til startpunktet - alternativt kan man ta sykkelen med på fergen. Det er svært lite trafikk på øyen.

Adkomst med offentlig transport

Det er ikke kollektivtransport på Husevågøy.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.