Kvalhornet

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Skitur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  9,8 km
  4 timer
 • Sesong
  Des - mai

En "klassiker" blant toppturmilghetene i Valnesfjord. Kanskje den turen som er mest gått siden det er ofte gode skiforhold mens det i Bodø kan være avbært. Mange variasjosnmuligheter både på tur opp og ned.

Den første stigningen fra parkeringsplassen går gjennom skogen til ca. 200 moh. Dette er en transportetappe for å komme seg opp. Når det har gått mye folk er denne delen bra oppgått og hardt. Ved ca. 340 moh krysser en over Grytåga med kurs nord i retning høyde 618. Terrenget slaker ut og Kvalhornet kommer i synet. Siste oppstigning til toppen blir brattere igjen fra ca. 800 moh. Dagene med vind på toppen er vel i flertallet.

Alternativt og den vel mest gåtte ruta er ikke via Grytåga/høyde 618, men via Søndre Nattmålstuva på vestsiden av Grytåga.

Sjekk også NGU sine kart om aktsomhetsområdert skred for rutevalg.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra rv. 80 i retning Bringsli. Parkering på parkeringsplassen Svarttjønnmyra. Svært begrenset med parkering når det er fint vær.
Annonse