Austrått. Tilrettelagt tur nr. 2 i Sandnes

Publisert av: Stavanger Turistforening

Austrått. Tilrettelagt tur nr. 2 i Sandnes

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,5 km
  1 time, 30 minutter
  En vei
 • Sesong
  Hele året
Koselig tur for hele familien gjennom landbrukslandskap.
Parker gjerne ved Iglemyr.
Turen starter ved bydelshuset på Iglemyr. Vi følger veien som tar oss vestover. Vi har Riaren med masten på høyre hånd. Hele turen går gjennom jordbrukområde og beitemark. Det går kyr og sauer på markene. Vi passerer blant annet Buddegården, den tidligere landbruksskolen. Det er utsikt til bl.a Vedafjell og Storaberget. I skogholtet på sørsiden av Riaren er det mulighet for å ta seg inn i den nydelige skogen hvor det fint å ta matpause og leke. Det anbefales en tur opp på Riaren for de som har anledning til det. Derfra er utsikten flott. På den ene siden av veien ligger skole og byggefelt, men utsikten mot sør og øst gir oss følelsen av å være på landet. Turen avsluttes forbi Iglemyr Idrettspark. Kanskje du får med deg et lokal oppgjør på fotballbanen som bonus på turen.

Turen er ca 2.4 km

Turen er en av flere sentrumsnære turløyper i Sandnes som valgt ut med tanke på at også de som sitter i rullestol eller kommer med barnevogn skal kunne gjennomføre turen. Detaljer om stigningsgrad på turen og underlag finner du på tilgjengelighet.no. Turene er ikke merket så husk å ta med utskrift av kartet eller en smarttelefon. Turene er bestemt i samarbeid mellom Sandnes kommune, Stavanger Turistforening og Rådet for personer med nedsatt funksjonsgrad.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Med egen bil til Bydelshuset på Iglemyr. Det går også busser fra Sandnes som har flere stoppesteder langs Austråttveien. Derfra er det kort avstand til turveien.

I området