Bogafjell. Tilrettelagt tur nr. 3 i Sandnes

Publisert av: Stavanger Turistforening

Bogafjell. Tilrettelagt tur nr. 3 i Sandnes

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,8 km
  1 time, 30 minutter
  En vei
 • Sesong
  Hele året
Dette er en idylisk tur i variert miljø. Turen starter fra Tronsholen, her følger dere turveien langs Høylands åna til Stokkelandsvannet. Like etter at du har gått under E 39 kommer du til et fantastisk våtmarksområde med et rikt fugleliv gjennom hele året. Du går forbi flere avstikkere, men vent med å ta til venstre til du er på toppen av bakken. Fortsett rett opp mot kunstgressbanen på Bogafjell. Det er flere rasteplasser langs turen med god utsikt over bl.a Ganddal og Lunde. Ikke glem å snu deg. Dere passerer forbi Bogafjell Kirke og barneskolen. Videre går turen over trebroen og E 39 til grøntområdet på Presthei. Følg turstien under E 39, deretter ned til stokkalandsvannet og tilbake til Tronsholen.

Turen er en av flere sentrumsnære turløyper i Sandnes som valgt ut med tanke på at også de som sitter i rullestol eller kommer med barnevogn skal kunne gjennomføre turen. Detaljer om stigningsgrad på turen og underlag finner du på tilgjengelighet.no. Turene er ikke merket så husk å ta med utskrift av kartet eller en smarttelefon. Turene er bestemt i samarbeid mellom Sandnes kommune, Stavanger Turistforening og Rådet for personer med nedsatt funksjonsgrad.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Med egen bil til p-plass ved f.eks Tronsholen på Høyland eller med buss. Busstopp like ved starten av turveien ved Tronsholen.

I området