Bergum - Hornnesstølen, Eventyrstien

Publisert av: Indre Sunnfjord Turlag
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  1,6 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Apr - okt
Eventyrstien starter i Solsvingen på Bergum vest for Førde sentrum og går gjennom skogen oppover bratte fjellsiden til Hornesstølen. Stien er opparbeidet og blir vedlikeholdt av lokale ildsjeler.
Stien er godt skiltet og tydelig der den slynger seg oppover. På bratte steder er det laget trapper, laget rekkverk og spent opp tau til å holde seg i. Det er også laget benker med egne navn flere steder. Omtrent midtveis er det også laget en velutstyrt gapahuk med utsikt over byen og Halbrendslia.
Ved gapahuken deler stien seg, hvor én rute går til høyre og forholdsvis rett oppover Hornesstølen. Det er denne som er inntegnet på kartet. Den andre ruta går vestover, runder fjellsiden utover mot fjorden før den svinger østover igjen og opp til stølen. Stien er stedvis bratt, men ikke verre enn at den er mye brukt av både barnehager og skoleklasser.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Du kommer til Bergum med bybuss, eller ved å gå fra sentrum, om kirken, utover Hornnesvegen og opp Hundvebakkgjelet. Videre forbi blokkene på Haugum og ned til Bergum og Solsvingen.
Det er vanskelige parkeringsforhold i boligområdet på Bergum. Ta heller bussen som går hver time.