Enesbukta på Kågen

Publisert av: Skjervøy kommune

Enesbukta på Kågen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,5 km
  2 timer
  En vei
 • Sesong
  Apr - okt

Skjervøy kommune har mange gode og varierte tilbud å by den som ønsker å bedrive uteliv. Her er muligheter for den som vil svette og slite, så vel som for dem som verken kan eller vil slite i motbakker, føle suget på luftige tinder eller gli gjennom bølgene i kajakk. En trivelig naturvandring uten store høyder og svettende motbakker er turen rundt Eneset på Kågen.
Turen starter fra enden av veien i Simavåg. Her er også mulighet for parkering.
En liten sti fører ned i fjæra mellom to naust. Følg fjæra nordover noen hundre meter. Etter hvert kommer en sti til syne i gressbakken over fjæresteinene. Stien er tydelig, men her, som mange andre plasser langs kysten, gror det åpne kystlandskapet igjen.
Nærmere Skjærneset åpner landskapet seg igjen. Stien deler seg. Til høyre leder den nordøstover langs ei myr.

Enesbukta og UtiNord: Er du en av dem som deltar i UtiNord kan du gå direkte til Enesbukta
ved å følge gulmerket rute. Ruta følger tydelig sti fram til et lite skogholt vest for myra.
Der tar den gulmerkede ruta av mot høyre. Følg merking på sørsiden av myra, ned mot rasteplasseni Enesbukta.

Til venstre ledes man over mot bergene ut mot Enessundet.
Ferden her er ganske stiløs opp mot det som heter Litløya. På venstre side, i nordvest, ligger Skjervøya på andre siden av Enessundet. Til høyre, i sørøst, ser man ned på myra og de små myrvannene som også passeres seinere under turen.
I ei lita bukt et par hundre meter sør for Eneset har noen satt opp ei gamme. Gammen er åpen. Litt lenger nordøst åpner lanskapet seg mot havet.
Enesbukta er med sin flotte rullesteinfjære og utsikt mot Ytre Kvænangen en fin plass å raste. Det er det mange som har gjort før. Her er bygget grue og sitteplasser. Fantastisk sted å tilbringe en sommernatt.
Fra Enesbukta går det sti tilbake på sørsida av myra. Stien er lettgått og ganske tørr, om man da ikke tar seg en tur ut på myrflatene for å se etter gyldne, søte moltebær.
Viktig om turen:
Kartblad 1634-I Rotsundet,evt. Kartverket Norge 1:50 000, nr 183
Gode joggesko

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Følg Fv.866 fra avkjøring fra E6 mot Skjervøy. Ta av mot Simavåg noen hundre meter nord for Lille Kobbepollen på Kågen. Etter ytterligere noen hundre meter deler veien seg. Ta til venstre og følg veien til snuplass.