Steinbruløypa

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

Steinbruløypa er en tur på ca.26km. Løypa tar av ifra Huldreløypa ved Fugleleiken er herifra en rundtur på ca.21km.
Etter ca.7km fra parkeringen er du på løypas høyeste punkt 740moh. ved Krokvann. Herifra går turen i variert terreng med noen utfor kjøringer ned til Brennemyra og noen utforkjøringer ned til Bustulvann. Nå går turen i relativt flatt terreng til vi kommer til enden av Mosvollane. Da er det igjen en del stigninger opp til Fjellstul. Her kommer vi igjen inn på løypa vi kom opp ifra Fugleleiken. Nå blir det utforkjøring ned igjen til Fugleleiken.

Rett etter Brennemyrene er det mulig å ta av til Sommerseter. Her er det muligheter for å lage en helgetur ved å ta en natt på hytta der.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Følg veien mot Valebø nordover ut av Skien. Ca 1,5 km etter brua ved Bliva badeplass, tar du av til høyre og følger Svanstulveien ca. 13 km opp til Svanstul. Avkjøringen fra Valebøveien er skiltet med Svanstul og Svanstul hyttefelt.
Bomvei kr.60.- (2015) Tar kort, ikke kontanter.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.
Annonse