Gullsvågfjellet, 725 moh.

Publisert av privatperson
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  6,6 km
  3 timer
  En vei
 • Sesong
  Apr - okt

To merkede løyper til fjellet med tårnene:

Fra første startsted, Gullsvåg, er løypa på enkelte områder ganske våt. Beste fottøy er fjellsko. NB! Stopp ofte for å nyte utsikten. Fra andre startsted, Moen, går den bratte delen av løypa langs gondolbanen, i tett vegetasjon.

Et stykke før man når toppen av Gullsvågfjellet, ser man et skilt med navnet Tindbu. Følger du pila, kommer du til ei hytte med muligheter for overnatting. Hytta er for alle som vil benytte seg av den. Nøkkel finnes ved bua og her er også muligheter for å lage seg mat.

Løypene møtes og går sammen siste del av veien. Her går man i mye løs stein. Fantastisk utsikt på toppen, i alle himmelretninger. Aller finest er en kveldstur til denne toppen om sommeren, når sola skinner. 725 moh. kan man nyte midnattsola og fargeprakten den gir til både himmel og hav. Vega ligger litt sør for Polarsirkelen, og rundt st.Hans "seiler" sola på havet i horisonten og gir en uforglemmelig opplevelse.

Boks med registreringsbok for deltagelse i IL Vegas turlotteri i steinrøys et stykke fra tårnet. Vanskelighetsgrad: krever god kondisjon.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

1. startsted: Fv 83 til Valla, fortsett mot Gullsvåg. Turløypeskilt ved veien, omtrent der asfalten slutter. Mulighet for parkering ved jordbruksvei. Dette er den lengste ruten, men den er ikke så bratt.

2. startsted: Fv 90 til Åsen. Fortsett grusveg mellom Åsen og Gullsvåg ("over Dovre"). Ta av "bomveg" mot foten av fjellet (Moen). Stien starter ved informasjonstavlen, like før gondolbanen opp til Gullsvågfjellet. (Kortere, men bratt første halvdel). Parkering.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.