Topptur til Nordre Bølene nordøstre topp

Publisert av: DNT Telemark

Topptur til Nordre Bølene nordøstre topp

Nordre Bølene nordøstre topp er høyeste punkt i Siljan kommune. Turen til Nordre Bølene kan fint kombineres som sykkeltur og en tur i skogen uten sti.

Siste del av turen går på dyretråkk, følger myrdrag og går i lyngen, det er derfor nødvendig med gode kart- og kompasskunnskaper evt. GPS for å kunne navigere til toppunktet. Ikke den store utsikten fra toppen, men området har en rikt fugl- og dyreliv.

Rutebeskrivelse: Ved bommen på Grorud er det tilrettelagt for parkering. Det er fint å sykle inn til enden av vegen med fine rasteplasser undervegs. Ved nesten enden av vegen, etter noen store steinblokker, er det mulig å ta seg opp lia. Det er en utydelig sti i starten som går ut på noen sva der en bekk sildrer. Videre innover i skogen der en følger myrdragene innover til siste oppstigning til selve toppen. Toppenområdet består av flere topper. Den høyeste ligger i Skien kommune, men ca 130 m nordøst for den ligger Siljan kommunes høyeste punkt.

Samme veg tilbake

Hvis en velger å gå i steden for å sykle inn skogsbilvegen så er det satt opp en flott kultursti både på søndre og nordre side av vegen som går innom bl.a. plassen Romsdalen og mange fine rasteplasser.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Skien eller Steinsholt på RV 36 tar en av i Siljan mot Grorud. Parkering ved bommen rett før kapellet/jaktslottet der skogsbilvegen vestover starter.