Huldreløypa 

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

Huldreløypa er av de mest populære løypene i Svanstul området. Den er flat og uten de store utfoedringene. En flott og familievennlig løype. Meget barnevennlig.
Hele runden er på 8,5km. Går du den lengste løypa, er det 6km frem til Fugleleiken. Korteste løype blir da 2,5km.
Velger du å ta til høyre i første kryss, dvs gå turen mot sola, er det ca.6km til du kommer til Fugleleiken. Dette er Telemark Turistforening v/ Skien Turlag som driver denne hytta. Her kan du bl.a. få kjøpt Kaffe, saft og vaffler i helgene det er skiføre. Det er en DNT-hytte, så her kan du også overnatt om du er medlem og har DNT-nøkkel.
Fra parkeringen kan du også velge en kortere tur. Da tar du rett frem i første kryss. Da er det ca. 2,5 inn til Fugleleiken. Inn hit kan du også sykle eller trille barnevogn sommerstid.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Følg veien mot Valebø nordover ut av Skien. Ca 1,5 km etter brua ved Bliva badeplass, tar du av til høyre og følger Svanstulveien ca. 13 km opp til Svanstul. Avkjøringen fra Valebøveien er skiltet med Svanstul og Svanstul hyttefelt.
Bomvei kr.60.- (2015) Tar kort, ikke kontanter.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.
Annonse