På sykkel og til fots til Skarsvassbu.

Publisert av: Aust-Agder Turistforening
Å planlegge tur hvor du starter i sjøkanten eller midt i byen for så å ende opp etter en hel dag på to hjul og til fots i skogen på en idyllisk hytte i vannkanten i sørlige deler av Austheiene er ikke alltid lett, men her har du muligheten. Turen kan lett tilpasses og for at du lett skal kan gjøre det til din tur, begynner tur-beskrivelsen fra Osedalen i Froland.

Fra Osedalen følger du RV42 retning Åmli. Veien har til tider mye trafikk og er svingete så vær oppmerksom på dette. Fra Osedalen har du den kraftigste stigingen i begynnelsen opp til Mjåvatn. Deretter går det ganske jevnt innover dalene. Når du kommer til Svenes tar du til høyre skiltet til Åmli og Rv41. På Svenes er det en nydelig rasteplass med åpne toaletter om du ønsker en pust i bakken. Når du kommer til Dølemo må du følge skilting mot Hillestad(Fv 413 og Fv 272). Mot Hillestad er det mange nærmest flate partier, etterhvert blir det lenger mellom hvert hus og du vil kjøre langs elva som snor seg rundt landskapet og gjennom nesten evige røde furulunder. Dette er deilig sykkelopplevelse. Du vil ikke helt til Hillestad, for da har du ikke parkert sykkelen der du burde for å komme til Skarsvassbu. I Øvre Ramse parkerer du der den T-marka stien begynner. Parkeringsplassen er merket fra Fv272 og begynner rett bak den gamle skolen.

Turstien oppover mot hytta er morsom med en kraftig stiging i begynnelsen, betalingen for det harde arbeidet blir en helt fantastisk utsikt over Tovdal som du nettopp har tråkket deg gjennom på to hjul. På veien møter du et drage tre (se bildet) og et velkjent kulturminne som er Brurledet.

Ha en flott tur.

Variant:
Det går også en tursti til Skarsvassbu fra Dølemo. Fra Dølemo er det ca 7timers gange til hytta og turen må planlegges litt anderledes.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Osedalen ligger ca 10km nord for Arendal. men denne turen kan du begynne på hvor som helst.

Aust-Agder Turistforening