Kjerknesvågen rundt

Publisert av: Visit Innherred 
 • Område
 • Type
  Sykkeltur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  8,6 km
  2 timer
  En vei
 • Sesong
  Apr - sep

Sykkeltur på Den Gyldne Omvei

Kjerknesvågen rundt er en fin liten runde på Kjerknesvågen. Bor du i en av Fuglekassene som Snerting Ranch eller Letnes gård er de fine utgangspunkt for runden.

Fra Letnes følger dere Letnesvegen i retning Kjerknesvågen og tar deretter opp mot Berg ved Kjelvik (dette blir totalt ca 4 km pga tur/retur).

Ut fra Kjeknesvågen Kai sykler du en kort bit før du tar inn til høyre langs Letnesvegen. Etter et par kilometer er dere ved Kjelvik og tar opp til Berg Gård. Derfra er det 1 km med oppoverbakke, men du belønnes med en flott gårdsbutikk og vakker utsikt over Kjerknesvågen og fjorden.

​Etter stopp her kan dere sykle videre og tar da ned til venstre istedet for samme vei tilbake. I det dere kommer inn på hovedveien er det gang og sykkelsti tilbake til kaia. Slakt nedover.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Via Steinkjer kan du ta E6 til Vist og derfra Fv761 til Gangstad. Der tar du til høyre og kjører i retning Kjerknesvågen. Fra kommunesenteret Straumen i Inderøy kjører du Fv755 i retning Mosvik/Leksvik og følger skilting Kjerknesvågen etter 6 km.