Historisk vandrerute Reisadalen - kort rute

Publisert av: Den Norske Turistforening
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  18,5 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Jun - okt

NB! Merking og skilting av ruta kan være mangelfull. Planlagt åpning er høsten 2018.

En kortere, sirkulær versjon av Historisk vandrerute Reisadalen følger nedre og øvre sti mellom vegenden og Sieimma via Ovi Raishiin. Denne ruta er totalt 18.4km lang og følger elvebredden (nedre sti), som er identisk med Nordkalottruta den ene veien, mens man kan følge skogsbilvei og merket skogsti (øvre sti) den andre veien. Ved å følge denne ruten vil man kunne oppleve deler av den historiske vandreruten.

Adkomst til Saraelv langs Fylkesvei 865 (Storslett-Bilto) og kommunal grusvei fra Bilto - Saraelv. Totalt ca 47 km en vei. Parkering ved snuplassen, Ovii Raishiin eller ved parkering øvre Kirkestilla, Følg skilting på stedet. Hvis veibommen er åpen er det mulig å kjøre inn til Kaÿranivatieva. Turen blir da ca 5 km kortere.

Det er to alternativer for ruten til Sieimma, kart er oppslått på skilt. Vi anbefaler å ta en rute inn til Sieimma og den andre tilbake.

Man kan sykle/gå (eller kjøre hvis veibommen er åpen) etter skogsveien fra Ovi Raishiin til Kàyrànivatieva, ca 5 km. Herfra følger man den merka stien 4 km gjennom skogen langs platået helt frem til Sieimma og hytta der – øvre sti. De siste 300 meterne fra platået og ned til hyttene er ulendt og noe bratt.

Ved Sieimma starter er grensen til Reisa nasjonalpark, og her finner du bålplass med benker og bord. En fin kombinasjon er å gå de to ulike stiene fram/tilbake. Turen har lav stigning, men noen bekker og våte partier som må krysses. Det er mange tråkk og stier i området, så vær nøye med å følge merkingen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Adkomst til Saraelv langs Fylkesvei 865 (Storslett-Bilto) og kommunal grusvei fra Bilto - Saraelv. Totalt ca 47 km en vei. Parkering ved snuplassen, Ovii Raishiin eller ved parkering øvre Kirkestilla,