Tre løyper til Kjulsveten, 272 moh.

Publisert av privatperson
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  7,0 km
  1 time, 30 minutter
  En vei
 • Sesong
  Mar - okt
Navnet Kjulsveten er satt sammen av Kjul, som er navnet på bygda nedenfor, sett mot øst, og vete som betyr varde. Tidligere foregikk det vardebrenning på toppen av fjellet for å varsle skip langs leia (sjømerke). Fra toppen har man fin utsikt bl.a. mot bygda Kjul og over Vegafjorden inn mot Brønnøysund.

Løypa fra Tømmeråsen fører rett til Kjulsveten. Første del av løypa kan være temmelig blaut, så vanntett fottøy anbefales. Registreringsbok for deltakelse i IL Vegas turlotteri er gjemt i varden. Fra toppen kan man velge å gå ned merket løype til Hestvika eller Kjul via Hestvikskardet. Ulempen med dette er at man må ha noen til å hente seg, da turen slutter et annet sted enn den startet.

Løypene fra Åkvika og Kjul går via Hestvikskardet. En del fuktige partier i løypa fra Hestvika, så vanntett fottøy anbefales. I en steinrøys på Hestvikskardet finner man registreringsbok for deltakelse i IL Vegas turlotteri. Flott utsikt mot bygda Kjul. Herfra er det ganske bratt stigning et stykke mot Kjulsveten. Velger man denne ruta, kan man gå ned fra fjellet ved å følge ruta til Tømmeråsen. Ulempen med dette er at man må ha noen til å hente seg, da turen slutter et annet sted enn den startet.

Beregn ca. 1 1/2 time tur/retur fra Tømmeråsen og Kjul, ca. 3 timer tur/retur fra Åkvika.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

1. Jordbruksveien til Tømmeråsen, midt mellom Floa og Vika (turløypeskilt ved hovedveien, parkeringsplass og informasjonstavle etter bakken).

2. Parkeringsplass med informasjonstavle i Åkvika (langs veien til Hestvika). Merket løype er skiltet i svingen før bebyggelsen i Hestvika.

3. Kjul: kjør til enden av hovedveien, forbi bebyggelsen, og fortsett på jordbruksveien, se etter Turløypeskilt.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.